Als geboren Papendrechter en sportliefhebber bezoekt hardloper Erik Klooster al vanaf zijn jonge jaren de (wieler)Ronde van Papendrecht. Vroeger met start en finish in het oude Papendrecht in de bloemenbuurt. Nu sinds al vele jaren is de start- en finishlocatie gelegen op de Constantijn Huygenslaan. Het is een vaste gewoonte van Erik om zich tijdens de Ronde van Papendrecht te positioneren bij de start- en finishlocatie. In de roemruchte oude tijd betekende dat, dat je ruim op tijd moest komen om een goede plek aan het parcours te bemachtigen. Nu is door teruglopende belangstelling voor de Ronde een goede plaats bij start en finish altijd gegarandeerd. 

 

Zo stond Erik ook in het jaar 2013 langs de kant en schoot Erik de nieuwe voorzitter van de Stichting Wielercomité Papendrecht, Michel Zegelaar aan. Een hand een praatje maar ook de kritische opmerking dat er meer moest gaan gebeuren om de Ronde van Papendrecht weer aantrekkelijk te maken voor het publiek. Erik en Michel waren het snel eens. Er moest ook een hardloopronde worden opgenomen in het wielerprogramma van de Ronde van Papendrecht!

 

De jaren verstreken. Het handje, het praatje tussen Erik en Michel werd elk volgend jaar overgedaan. Er werden inmiddels door verschillende partijen verkennende gesprekken gevoerd, maar een besluit om te starten met een hardloopronde kwam er niet.

In het jaar 2016 was Erik wederom als trouwe toeschouwer aanwezig om de wielrenners toe te juichen. Uiteraard kon een hand en een kort praatje met rondevoorzitter Michel ook deze editie niet uitblijven. Dit keer duurde het praatje iets langer. "In het jaar 2017 moet het echt gaan gebeuren", waren de woorden van beide initiatiefnemers. 

De door Erik naar voren geschoven hardlooptrainingsmaat Lars Gerritsen, stelde zich met veel enthousiasme beschikbaar om de eerste editie van de hardloopronde, in de functie van racedirector, mede te organiseren. Later maakten de wegatleten Micheal Raaijmakers en Robin Robart het organisatieteam compleet. En zo geschiedde het...De hardloopronde (de 4 Mijl van Papendrecht) was geboren en had haar eerste editie op 3 juni 2017!

 

Met sportieve dank aan Erik Klooster, Michel Zegelaar, Lars Gerritsen (racedirector), Michael Raaijmakers en Robin Robart.

Hoofdsponsor


Sub-sponsoren


E-mail
E-mail
Facebook
Facebook

Copyright 2017 | 4 Mijl van Papendrecht | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Vraag & AntwoordSitemap |